Riblji file u umaku od rajčica

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji file u umaku od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji file u umaku od rajčica.

Ne zaboravite nikako na omega 3 masne kiseline! A da je njihov najukusniji izvor riba, to više i ptice na grani pjevaju. Zato kuhaču u ruke, odvojite par minuta vremena i pripremite si ukusan ljetni ručak.

Riblji file u umaku od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji file u umaku od rajčica. - bijela riba, sjeckana rajčica, koncentrat rajčice, češnjak, čili papričica (mljevene), peršin (sjeckani), mediteranske trave, masline (iskoštenih), bosiljak, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac na malo zagrijanog maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, mješavinu mediteranskih trava, iskoštene i narezane masline.; Pričekamo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri dok se umak malo ne ugusti. ; Gotov umak prelijemo u vatrostalnu posudu, dodamo svježe listove bosiljka, preko njih stavimo, na jednake komade narezane, te solju i paprom začinjene file-e bijele ribe (okrenute kožom prema dolje) i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac na malo zagrijanog maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, mljevenu čili papričicu, sjeckani peršin, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, mješavinu mediteranskih trava, iskoštene i narezane masline.
  2. Pričekamo da zavrije i kuhamo na laganoj vatri dok se umak malo ne ugusti.
  3. Gotov umak prelijemo u vatrostalnu posudu, dodamo svježe listove bosiljka, preko njih stavimo, na jednake komade narezane, te solju i paprom začinjene file-e bijele ribe (okrenute kožom prema dolje) i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: