Riblji gulaš s krumpirom

  • 40 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji gulaš s krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji gulaš s krumpirom.

Bakalar obitava u hladnim morima, pogotovo u sjevernom Atlantiku jer se hrani planktonom kril koji živi u hladnoj vodi. Stoga smo ljubazno pozvali našeg prijatelja Bakalara da se ugrije u loncu, a da mu ne bude dosadno dodali smo mu malo krumpira, poriluka i svježeg krastavca. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete bakalara očistimo od preostalih kostiju i narežemo ih na komade veličine zalogaja, krastavac prerežemo po dužini, izvadimo mu mekani srednji dio i narežemo ga na trakice, poriluk narežemo na šire kose trakice, sok od limuna iscijedimo, a krumpir narežemo na kockice.
  2. Komade bakalara premjestimo u prikladnu posudu, posolimo ih, prelijemo limunovim sokom i ostavimo da se mariniraju 10-ak minuta. Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  3. Zatim dodamo narezan poriluk, kockice krumpira, posolimo i miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 5-6 minuta dodamo listove lovora, ulijemo bijelo vino i kuhamo 3-4 minute dok vino napola ne ispari.
  5. Potom dodamo marinirane komade ribe, narezani krastavac, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
  6. Nakon 10-ak minuta kuhanja nježno umiješamo mileram, začinimo sjeckanim koprom, lonac maknemo s vatre i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Rating: 3.55
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: