Riblji quiche

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji quiche
Saznajte kako pripremiti riblji quiche u našem video receptu.

Quiche ili slani kolač s ribom i povrćem, prava je harmonija različitih okusa, boja i mirisa. Ako ne vjerujete nama, pogledajte priloženi video i uvjerite se sami.

Riblji quiche - Saznajte kako pripremiti riblji quiche u našem video receptu. - bijela riba ((miješane, filetirane)), prhko tijesto (svježeg), pelati rajčice, vrhnje za kuhanje, poriluk, mrkva, tikvice, koraba, jaje, masline (odkoštenih, zelenih), masline (odkoštenih, crnih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Za početak jaja umutimo, svježe povrće očistimo i narežemo na trakice, riblje filete na manje komade, a pelati rajčice ocijedimo i prepolovimo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice povrća, začinimo solju i pržimo dok malo ne omekša. Omekšalo povrće izvadimo na stranu, popaprimo ga i ostavimo da se hladi. ; U tavu, na masnoću od prženja dodamo komade ribe, i pržimo ih s obje strane, po prilici, dvije minute. ; Za to vrijeme ulijemo vrhnje za kuhanje u posudu s umućenim jajima i dobro promiješamo sastojke. ; Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u lim za pečenje i odrežemo višak papira. ; Po dnu tijesta rasporedimo ohlađeno povrće, prelijemo ga mješavinom jaja i vrhnja, po njemu složimo komade ribe, polovice pelati rajčica i masline, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice da se malo ohladi, začinimo s malo papra i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak jaja umutimo, svježe povrće očistimo i narežemo na trakice, riblje filete na manje komade, a pelati rajčice ocijedimo i prepolovimo.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice povrća, začinimo solju i pržimo dok malo ne omekša. Omekšalo povrće izvadimo na stranu, popaprimo ga i ostavimo da se hladi.
  3. U tavu, na masnoću od prženja dodamo komade ribe, i pržimo ih s obje strane, po prilici, dvije minute.
  4. Za to vrijeme ulijemo vrhnje za kuhanje u posudu s umućenim jajima i dobro promiješamo sastojke.
  5. Prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo u lim za pečenje i odrežemo višak papira.
  6. Po dnu tijesta rasporedimo ohlađeno povrće, prelijemo ga mješavinom jaja i vrhnja, po njemu složimo komade ribe, polovice pelati rajčica i masline, te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
  7. Gotovo jelo izvadimo iz pećnice da se malo ohladi, začinimo s malo papra i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: