Riblji složenac sa sirom i špinatom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji složenac sa sirom i špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji složenac sa sirom i špinatom.

Ako osim okusa hrane volite i njen izgled, onda je ovo pravo jelo za vas. Ono je pravi doživljaj za sva osjetila: iz zgodne zelenkaste kule miriše riba, češnjak i kapare, vilica lagano prodire kroz slojeve mekih namirnica, a u ušima vam odzvanjaju valovi dalekih oceana.

Riblji složenac sa sirom i špinatom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti riblji složenac sa sirom i špinatom. - bijela riba (ribljih fileta po izboru), češnjak, tuna (iz konzerve), špinat (smrznutog), jaja, krumpir, maslac, sir (tvrdog), kapare, sol i papar, maslinovo ulje, U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani češnjak i kapare. ; Čim češnjak zamiriše dodamo ocijeđenu tunu iz konzerve, otopljeni i ocijeđeni špinat, začinimo solju i paprom, te pirjamo dvije, tri minute. ; Maknemo s vatre i kada se špinat malo ohladi umiješamo cijelo jaje i jedan bjelanjak koji smo umutili u zdjelici. ; U zasebnu zdjelu naribamo oguljeni i oprani krumpir, dodamo naribani sir i izmiješamo. ; Male okrugle zdjelice (za soufflé) premažemo maslacem i u njih redom slažemo filete ribe, nadjev od špinata i smjesu od sira i krumpira. ; Tako pripremljene zdjelice stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na donju razinu, po prilici 25 minuta. ; Zdjelice iskrenemo na tanjure i poslužimo samostalno ili uz dodatak laganog umaka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo sjeckani češnjak i kapare.
  2. Čim češnjak zamiriše dodamo ocijeđenu tunu iz konzerve, otopljeni i ocijeđeni špinat, začinimo solju i paprom, te pirjamo dvije, tri minute.
  3. Maknemo s vatre i kada se špinat malo ohladi umiješamo cijelo jaje i jedan bjelanjak koji smo umutili u zdjelici.
  4. U zasebnu zdjelu naribamo oguljeni i oprani krumpir, dodamo naribani sir i izmiješamo.
  5. Male okrugle zdjelice (za soufflé) premažemo maslacem i u njih redom slažemo filete ribe, nadjev od špinata i smjesu od sira i krumpira.
  6. Tako pripremljene zdjelice stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na donju razinu, po prilici 25 minuta.
  7. Zdjelice iskrenemo na tanjure i poslužimo samostalno ili uz dodatak laganog umaka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: