Riblji tacos

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Riblji tacos
Saznajte kako pripremiti riblji tacos u našem video receptu.

Taco je tradicionalno meksičko jelo koje se sastoji od tortilje, povrća i mesa ili ribe. Ovaj put smo ga pripremili s prženom ribom, umakom od avokada i povrćem. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Riblje filete narežemo na veće prutiće, kupus i zelenu salatu na trakice, rajčice na ploške, limetu na kriške, jaje umutimo, listiće mente nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo.
  2. U zdjelu s brašnom dodamo kukuruzni škrob, prašak za peciva i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. U zdjelu s umućenim jajima ulijemo pivo, 60 ml vode, limunov sok, začinimo solju i paprom, dobro promiješamo te dobro umiješamo u zdjelu s brašnom.
  4. Kad smo dobili jednolično tijesto, zdjelu poklopimo i ostavimo da odstoji 5-6 minuta. Za to vrijeme avokado prerežemo po dužini, raspolovimo ga, nožem izvadimo košticu, uklonimo koru, a meso narežemo na kockice.
  5. Kockice avokada stavimo u zdjelicu s mileramom, dodamo mrvljenu čili papričicu, sjeckanu mentu, posolimo i dobro izmiješamo sastojke.
  6. Zatim riblje filete posolimo, uvaljamo ih u tijesto, višak ocijedimo i stavimo ih pržiti u duboko ulje, po prilici 2 minute, povremeno okrećući.
  7. Prženu ribu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a na tortilje rasporedimo trakice kupusa i salate te ploške rajčice.
  8. Preko rajčica stavimo po jedan prženi riblji prutić, malo umaka od milerama i avokada, pokapamo sokom kriške limete, presavijemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 58
Rating: 4.48
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: