Ričet

  • 200 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ričet
Saznajte kako pripremiti ričet u našem video receptu.

Ričet je tradicionalno jelo u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji, Austriji i Bavarskoj, a navodno se u prošlosti posluživalo zatvorenicima. Zašto je to jelo toliko popularno saznat ćete pogledate li priloženi video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ječmenu kašu prelijemo vodom i ostavimo da se namače dva sata.
  2. Sušena rebra narežemo, a korijene celera i peršina, mrkvu, krumpir i luk ogulimo te zajedno s češnjakom i porilukom narežemo na kockice.
  3. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk, poriluk, mrkvu, češnjak, korijene celera i peršina, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 4-5 minuta dodamo narezana rebra, ocijeđenu ječmenu kašu, listove lovora, ulijemo cca. 1,5 l vode, posolimo, promiješamo i kad voda zavri, sve zajedno kuhamo na laganoj vatri 45 minuta.
  5. Zatim dodamo narezani krumpir, po potrebi ulijemo još malo vode, začinimo solju i paprom te kuhamo još 15-ak minuta.
  6. Potom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i kuhamo 2-3 minute.
  7. Gotovo jelo rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: