Ričet

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Ričet
Saznajte kako pripremiti ričet u našem video receptu.

Ako želite nešto zasitno, a opet lagano, prepuno zanimljivih sastojaka i raznolikih okusa koji se zajedno pretvaraju u skladnu cjelinu, naš ričet je pravo rješenje.Jedan klik i otkrit ćete o čemu se radi...

Ričet - Saznajte kako pripremiti ričet u našem video receptu. - ječmena kaša, grah (bijelog), suho meso ((bez kostiju)), luk, češnjak, klekove bobe, lovorov list, mrkva, koraba, korijen celera, mažuran, peršin (sjeckani), ocat, sol i papar, Ječam i grah očistimo isperemo pod mlazom vode i preko noći ostavimo da se moči u dosta hladne vode. ; U prikladan lonac ulijemo litru vode, dodamo suho meso, na kockice narezan luk, na listiće narezane režnjeve češnjaka, klekove bobe, lovorov list i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Iz juhe izvadimo klekove bobe i lovorov list, a dodamo očišćenu i na kockice narezanu mrkvu, korabu i korijen celera, zatim dodamo ocijeđeni ječam i grah, mažuran, začinimo solju i paprom i sve zajedno kuhamo dok grah ne omekša. ; Kada je varivo gotovo, iz njega izvadimo kuhano meso, narežemo ga na kockice koje odmah vratimo u varivo, umiješamo sjeckani peršin, dodamo po želji malo octa, promiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ječam i grah očistimo isperemo pod mlazom vode i preko noći ostavimo da se moči u dosta hladne vode.
  2. U prikladan lonac ulijemo litru vode, dodamo suho meso, na kockice narezan luk, na listiće narezane režnjeve češnjaka, klekove bobe, lovorov list i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
  3. Iz juhe izvadimo klekove bobe i lovorov list, a dodamo očišćenu i na kockice narezanu mrkvu, korabu i korijen celera, zatim dodamo ocijeđeni ječam i grah, mažuran, začinimo solju i paprom i sve zajedno kuhamo dok grah ne omekša.
  4. Kada je varivo gotovo, iz njega izvadimo kuhano meso, narežemo ga na kockice koje odmah vratimo u varivo, umiješamo sjeckani peršin, dodamo po želji malo octa, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 2.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: