Riža na mlijeku s umakom od naranče

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Riža na mlijeku s umakom od naranče
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu na mlijeku s umakom od naranče.

Ukusna slastica od riže, vrhnja i jogurta, prelivena sirupom od naranče, jest zaista desert koji će vam zasladiti dan. Pogledajte, i u slast.

Riža na mlijeku s umakom od naranče - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu na mlijeku s umakom od naranče. - basmati riža, mlijeko, šećer, vanilin šećer, đumbir (naribani), jogurt, kiselo vrhnje, šećer u prahu, limeta, vrhnje za šlag, naranča, liker od naranče, kukuruzni škrob, U lonac ulijemo mlijeko, 350 ml vode, dodamo 30 g šećera, vanilin šećer, malo soli, promiješamo i ostavimo da prokuha. Zatim dodamo rižu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Kada je tekućina isparila, a riža omekšala, ugasimo vatru, maknemo poklopac i ostavimo da se hladi. ; U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo jogurt, dodamo malo naribane korice limete, šećer u prahu, ulijemo sok od limete i pjenjačom izradimo u kremu. ; Potom kremu stavimo preko ohlađene riže, dodamo šlag od tučenog vrhnja i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu premjestimo u prikladne čaše i stavimo na stranu. ; U zagrijanu tavu ulijemo narančin sok (sačuvamo 1-2 žlice soka), dodamo preostali šećer, naribani đumbir, dobro promiješamo, i kuhamo na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo preostali narančin sok, dodamo škrobno brašno i promiješamo da se brašno rastopi. ; Zatim mješavinu brašna i soka ulijemo u tavu sa šećernim sirupom i kratko kuhamo, stalno miješajući pjenjačom, dok umak malo ne zgusne. ; Potom ugasimo vatru, ulijemo liker od naranče, promiješamo i pričekamo da se umak ohladi. ; Ohlađeni umak prelijemo preko ohlađene riže i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac ulijemo mlijeko, 350 ml vode, dodamo 30 g šećera, vanilin šećer, malo soli, promiješamo i ostavimo da prokuha. Zatim dodamo rižu, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
  2. Kada je tekućina isparila, a riža omekšala, ugasimo vatru, maknemo poklopac i ostavimo da se hladi.
  3. U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo jogurt, dodamo malo naribane korice limete, šećer u prahu, ulijemo sok od limete i pjenjačom izradimo u kremu.
  4. Potom kremu stavimo preko ohlađene riže, dodamo šlag od tučenog vrhnja i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu premjestimo u prikladne čaše i stavimo na stranu.
  5. U zagrijanu tavu ulijemo narančin sok (sačuvamo 1-2 žlice soka), dodamo preostali šećer, naribani đumbir, dobro promiješamo, i kuhamo na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne rastopi.
  6. Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo preostali narančin sok, dodamo škrobno brašno i promiješamo da se brašno rastopi.
  7. Zatim mješavinu brašna i soka ulijemo u tavu sa šećernim sirupom i kratko kuhamo, stalno miješajući pjenjačom, dok umak malo ne zgusne.
  8. Potom ugasimo vatru, ulijemo liker od naranče, promiješamo i pričekamo da se umak ohladi.
  9. Ohlađeni umak prelijemo preko ohlađene riže i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 2.25
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: