Riža na španjolski način

  • 35 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Riža na španjolski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu na španjolski način.

Riža ne sadrži gluten te je vrlo važna namirnica u prehrani osoba s celijakijom - intolerancijom na gluten, bolest koja je u velikom porastu u zapadnom svijetu, a sad kada znamo koliko je zdrava, saznajmo kako može biti i fina, koristeći upute za ovaj recept.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Obje vrste kobasica narežemo na kolutove, rajčice pelat na trakice, piletinu na kocke, češnjak na listiće, a stabljiku celera i luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane kobasice i pržimo ih sa svih strana.
  3. Nakon 1-2 minute dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i sve zajedno pržimo još 4-5 minuta.
  4. Zatim piletinu i kobasice izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i stabljiku celera, listiće češnjaka i pržimo 3-4 minuta.
  5. Potom dodamo rižu, mrvljeni čili, sušeni origano, promiješamo i pržimo dok riža ne upije dio masnoće.
  6. Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino, sok od rajčica i juhu, dodamo trakice rajčica, vratimo prženu piletinu i kobasice, promiješamo, posipamo ocijeđenim graškom iz konzerve, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 12-ak minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: