Riža s piletinom na talijanski način

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Riža s piletinom na talijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s piletinom na talijanski način.

Da ne bi rekli kako su Talijani majstori jedino s tjesteninom, donosimo Vam ovaj recept s piletinom, rižom, povrćem i još ponečim, kako bi se i sami uvjerili.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje.
  3. Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša.
  4. Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
  5. Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
  6. Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 2.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: