Rizi bizi

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rizi bizi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi.

Poznato i ukusno jelo koje svi vole, koje može biti glavni obrok ili može biti posluženo kao prilog skoro svakom jelu.

Rizi bizi - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi. - grašak (iz konzerve), riža (parboiled), maslac, luk, povrtna juha iz kocke, ulje, sol, bijeli papar, U loncu, na mješavinu maslaca i maslinovog ulja dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga na laganoj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo rižu, prstohvat bijelog papra i kratko pržimo. Potom ulijemo povrtni temeljac i ostavimo da zavrije. ; Kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10 minuta. ; Zatim umiješamo grašak iz konzerve, malo maslinovog ulja, poklopimo i ostavimo pet minuta, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu, na mješavinu maslaca i maslinovog ulja dodamo sjeckani luk, posolimo i pržimo ga na laganoj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo rižu, prstohvat bijelog papra i kratko pržimo. Potom ulijemo povrtni temeljac i ostavimo da zavrije.
  2. Kada zavrije smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10 minuta.
  3. Zatim umiješamo grašak iz konzerve, malo maslinovog ulja, poklopimo i ostavimo pet minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: