Rižoto od tikvica

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži mlijeko, nema mesa

Neka vas njegov lagani okus ne zavara – ovaj fini, kremasti rižoto itekako će vas zasititi!

rizoto-od-tikvica
Rižoto od tikvica
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti rižoto od tikvica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U srednje velikom loncu kuhajte povrtni (ili pileći) temeljac dok ne zavri, a zatim smanjite plamen i ostavite da lagano krčka.
  2. U velikom loncu, na srednje jakom plamenu, otopite maslac. Dodajte luk i kuhajte 2 minute, odnosno dok luk ne omekša.
  3. Nakon toga dodajte rižu i uz neprestano miješanje nastavite kuhati još dvije minute.
  4. Uz neprestano miješanje lagano dolijevajte zagrijani temeljac. Rižoto bi trebao postati kremast i mrvicu ljepljiv.
  5. Prije nego je jelo gotovo umiješajte tanko narezane tikvice, sušene rajčice i timijan, a po potrebi dodajte i još malo temeljca. Neprestano miješajte.
  6. Na kraju dodajte bosiljak i 3 žlice naribanog parmezana.
  7. Gotovo jelo raspodijelite u 6 zdjela za serviranje i začinite preostalim sirom. Po želji dodajte i malo mljevenog crnog papra.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: