Rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom
U našem video receptu saznajte kako pripremti rižoto s bakalarom na bijelo i rukolom.

Ulov bakalara svake godine raste te se njegova količina u moru smanjuje. Zbog toga su sve glasniji zahtjevi za ograničenjem njegova ulova, stoga požurimo pripremiti ovaj recept i uživati u njemu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk nasjeckamo, a parmezan naribamo na fini ribež.
  2. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
  3. Nakon 2-3 minute dodamo rižu i pržimo ju, stalno miješajući, na srednje jakoj vatri 1-2 minute, da upije dio masnoće.
  4. Zatim ulijemo bijelo vino, promiješamo i čim riža upije vino, nastavimo ju kuhati na srednje jakoj vatri, stalno miješajući i podlijevajući juhom, do željene tvrdoće.
  5. Nakon 15-ak minuta kuhanja umiješamo namaz od bakalara, lonac maknemo s vatre, dodamo rukolu, naribani parmezan i maslac te izmiješamo sastojke.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: