Rižoto s bundevom i vrganjima

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s bundevom i vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s bundevom i vrganjima.

Biljka bundeva potječe iz Meksika, zahvaljujući Španjolcima prenijeta je u Europu, a zahvaljujući ovom videu možete naučiti kako se sprema ukusan rižoto s bundevom i vrganjima.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kockice i stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom.
  2. Za to vrijeme dimljeni sir naribamo, a luk nasjeckamo. Nakon 15-ak minuta kuhanja kockice bundeve ocijedimo i ispasiramo, a vodu od kuhanja sačuvamo.
  3. U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na srednje jakoj vatri 2-3 minute. Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo, stalno miješajući.
  4. Nakon 1-2 minute u lonac protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, podlijemo s malo tekućine od kuhanja bundeve i kuhamo, povremeno podlijevajući tekućinom i miješajući, 20-ak minuta.
  5. Pet minuta prije kraja kuhanja riže u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  6. Zatim dodamo narezane vrganje, začinimo ih solju i paprom te pržimo 3-4 minute povremeno miješajući.
  7. Na kraju u lonac s rižom dodamo pasiranu bundevu, cimet u prahu, naribani sir i dobro izmiješamo sastojke.
  8. Potom dodamo polovicu vrganja i nježno izmiješamo.
  9. Rižoto premjestimo na pladanj za posluživanje, preko njega rasporedimo preostale vrganje, pokapamo s malo masnoće od prženja vrganja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: