Rižoto s divljim šparogama

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s divljim šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s divljim šparogama.

Činjenica jest da je hrvatski jezik složeniji i bogatiji od mnogih drugih jezika, međutim, čak i u našem dragom hrvatskom jeziku teško je pronaći riječi kojima bi mogli opisati divotu ovog ukusnog rižota.

Rižoto s divljim šparogama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s divljim šparogama. - šparoge (divljih), riža, povrtni temeljac, češnjak, mileram, maslinovo ulje, sol i papar, Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca. 3 cm). ; U zasebnom loncu, na ugrijano maslinovo ulje protisnemo češnjak i čim zamiriše, dodamo opranu i ocijeđenu rižu, te kratko pržimo da riža upije malo masnoće. ; Zatim na rižu postepeno i uz stalno miješanje dolijevamo vreli povrtni temeljac i na taj način je kuhamo do željene tvrdoće odnosno dok se ne skuha. ; Na pola kuhanja u rižu dodamo pripremljene šparoge, začinimo po želji i kuhamo dalje. ; Kada je riža gotova, u zdjelici izmiješamo 50 ml maslinovog ulja i mileram, te sve zajedno umiješamo u rižu, poklopimo i ostavimo da odstoji 3-4 minute.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca. 3 cm).
  2. U zasebnom loncu, na ugrijano maslinovo ulje protisnemo češnjak i čim zamiriše, dodamo opranu i ocijeđenu rižu, te kratko pržimo da riža upije malo masnoće.
  3. Zatim na rižu postepeno i uz stalno miješanje dolijevamo vreli povrtni temeljac i na taj način je kuhamo do željene tvrdoće odnosno dok se ne skuha.
  4. Na pola kuhanja u rižu dodamo pripremljene šparoge, začinimo po želji i kuhamo dalje.
  5. Kada je riža gotova, u zdjelici izmiješamo 50 ml maslinovog ulja i mileram, te sve zajedno umiješamo u rižu, poklopimo i ostavimo da odstoji 3-4 minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: