Rižoto s kestenima

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s kestenima.

Da se kesteni i gljive fino slažu pretpostavljamo da ste znali, ali jeste li ikad taj ukusni spoj pokušali staviti u rižoto? Ako jeste, možete sjesti – čista petica, ali ako je odgovor na ovo pitanje pak negativan peticu tek trebate zaslužiti i zato trkom na posao!

Rižoto s kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s kestenima. - riža, kesten (pečenih i očišćenih), maslac, luk, vrganji (mljevenih i sušenih), češnjak, konjak (brandya), povrtna juha iz kocke ((temeljac)), mažuran, maslinovo ulje, sol i papar, U loncu iznad vatre zavrijemo povrtni temeljac, smanjimo vatru i ostavimo kuhati. ; U zasebnom loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim protisnemo češnjak, dodamo mljevene sušene vrganje i čim češnjak i vrganji zamirišu, sve zajedno podlijemo brandyem, dodamo rižu, te ju kratko pržimo da upije malo masnoće. ; Zatim rižu postupno i uz stalno miješanje, podlijevamo povrtnim temeljcem i na taj način kuhamo do željene tvrdoće. ; Na pola kuhanja (po prilici 10 minuta) rižoto po potrebi začinimo solju i paprom, natrgamo malo svježih listića mažurana, dodamo pečene i očišćene kestene, te kuhamo dalje podlijevajući povrtnim temeljcem i miješajući. ; Kada je riža gotova, u rižu umiješamo 50 ml maslinovog ulja, poklopimo i ostavimo 2-3 minute da se sastojci prožmu, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U loncu iznad vatre zavrijemo povrtni temeljac, smanjimo vatru i ostavimo kuhati.
  2. U zasebnom loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. Zatim protisnemo češnjak, dodamo mljevene sušene vrganje i čim češnjak i vrganji zamirišu, sve zajedno podlijemo brandyem, dodamo rižu, te ju kratko pržimo da upije malo masnoće.
  3. Zatim rižu postupno i uz stalno miješanje, podlijevamo povrtnim temeljcem i na taj način kuhamo do željene tvrdoće.
  4. Na pola kuhanja (po prilici 10 minuta) rižoto po potrebi začinimo solju i paprom, natrgamo malo svježih listića mažurana, dodamo pečene i očišćene kestene, te kuhamo dalje podlijevajući povrtnim temeljcem i miješajući.
  5. Kada je riža gotova, u rižu umiješamo 50 ml maslinovog ulja, poklopimo i ostavimo 2-3 minute da se sastojci prožmu, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: