Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s malvazijom i bijelim tartufom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s malvazijom i bijelim tartufom.

Rižoto s najpoznatijim obilježjima Istre, malvazijom i tartufom, zaista je nezaboravan izlet u kulinarske fantazije. Ako nam se i vi želite pridružiti na tom izletu, dobrodošli ste!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljutiku očistimo i nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
  2. U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša.
  3. Zatim ulijemo bijelo vino i kad zavri, kuhamo dok napola ne ispari.
  4. Potom dodamo med i rižu te miješajući pirjamo, a čim riža upije svu tekućinu, rižoto nastavimo kuhati povremeno podlijevajući povrtnom juhom.
  5. Kada smo dobili željenu tvrdoću riže, lonac maknemo s vatre, dodamo maslac i naribani parmezan, pokapamo maslinovim uljem s tartufima, začinimo bijelim paprom, dobro izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da rižoto odstoji nekoliko minuta.
  6. Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, preko njega naribamo svježi bijeli tartuf i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: