Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s mladim bobom i morskim kozicama.

Kako ujediniti nekoliko preporuka za zdravu prehranu u jednom jedinom jelu? Upravo ovim receptom. Jedite sezonski. Jedite povrće. Jedite morske plodove. Nemojte jesti masno. Nemojte jesti jako začinjeno. Nije Vam dosta? Evo još jedan: jedite ovaj rižoto.

Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s mladim bobom i morskim kozicama. - riža (za rižoto), bob (mladog), repovi morskih kozica (očišćenih), povrtni temeljac (iz kocke), luk, češnjak, bijelo vino, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U lonac iznad vatre ulijemo povrtnu juhu, ostavimo da zavri i smanjimo vatru. ; U zasebnom loncu ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo rižu i kratko je pržimo miješajući kako bi upila dio masnoće. ; Potom rižu podlijemo bijelim vinom, popaprimo i dalje kuhamo miješajući i podlijevajući povrtnim temeljcem do željene tvrdoće. ; Na pola kuhanja (po prilici 8 minuta) u lonac dodamo mladi bob i očišćene repove morskih kozica, te kuhamo dalje miješajući i podlijevajući rižu povrtnim temeljcem. ; Kada je riža gotova ugasimo vatru, umiješamo 1-2 žlice maslinovog ulja, poklopimo, sve zajedno ostavimo da odstoji nekoliko minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac iznad vatre ulijemo povrtnu juhu, ostavimo da zavri i smanjimo vatru.
  2. U zasebnom loncu ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
  3. Zatim u lonac dodamo rižu i kratko je pržimo miješajući kako bi upila dio masnoće.
  4. Potom rižu podlijemo bijelim vinom, popaprimo i dalje kuhamo miješajući i podlijevajući povrtnim temeljcem do željene tvrdoće.
  5. Na pola kuhanja (po prilici 8 minuta) u lonac dodamo mladi bob i očišćene repove morskih kozica, te kuhamo dalje miješajući i podlijevajući rižu povrtnim temeljcem.
  6. Kada je riža gotova ugasimo vatru, umiješamo 1-2 žlice maslinovog ulja, poklopimo, sve zajedno ostavimo da odstoji nekoliko minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: