Rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Muškatnu bundevu ogulimo, očistimo i narežemo na trakice. U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo polovicu maslaca, sjeckani luk, malo posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Kad se luk karamelizirao preko njega dodamo arborio rižu, malo je prepržimo da upije masnoću.
  2. Potom u tavu stavimo bundevu narezanu na trakice, protisnuti češnjak, malo cimeta i sve zajedno kuhamo podlijevajući malo po malo vrelom juhom te miješajući dok se riža ne skuha do željene mekoće.
  3. Rižu polijemo s malo suho bijelog vina i dalje kuhamo stalno miješajući, 15-20 minuta. Kad je riža kuhana smanjimo vatru do kraju. Dimljenom siru skinemo koricu i naribamo ga u rižoto, shiitake gljive prerežemo po pola i stavimo u tavu, promiješamo, poklopimo i stavimo da odstoji 2-3 minute.
  4. Gotovi rižoto poslužimo u zdjelu, preko njega stavimo kockice maslaca i naribamo malo sira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: