Rižoto s piletinom i gljivama

  • 65 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
rizoto-s-piletinom-i-gljivama
Rižoto s piletinom i gljivama
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.76
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti rižoto s piletinom i gljivama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U velikoj tavi otopite maslac, a zatim dodajte slaninu i pržite 5 minuta na srednje jakom plamenu.
  2. Dodajte nasjeckani luk i pržite još 10 minuta (dok luk ne omekša).
  3. Umiješajte šampinjone i nastavite kuhati (uz miješanje) još 5 minuta.
  4. Dodajte rižu i kuhajte još 2 minute, a zatim dodajte suho bijelo vino i pričekajte nekoliko trenutaka.
  5. Nakon toga ulijte 1/4 pilećeg temeljca, nastavite kuhati (uz vrlo često miješanje) te nakon 20 minuta dodajte još 1/4 temeljca.
  6. Postupak ponovite još dva puta - riža bi tada trebala biti skuhana, a temeljac apsorbiran. Na kraju biste trebali dobiti kremastu teksturu, poput pudinga od riže.
  7. Dodajte kuhanu piletinu, lagano promiješajte, a zatim ugasite plamen. Na kraju dodajte naribani parmezan i nasjeckani peršin, poklopite i pustite da odstoji 5 minuta.
  8. Po želji možete dodatno začiniti.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.76
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:65minuta

Najnovije zanimljivosti: