Rižoto s plodovima mora

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s plodovima mora
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s plodovima mora.

U rižota obično stavljamo lignje, ili dagnje, ili repove morskih kozica i jako su nam fini. Međutim što mislite da u jedan rižoto stavimo to sve i još ponešto, kakav bi mu okus bio? Zasigurno fantastičan, a dokaz je u priloženom videu!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mrkvu i stabljiku celera nasjeckamo, češnjak protisnemo, a lignje i mladi luk narežemo na kolutiće.
  2. U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mladi luk i mrkvu, te ih pržimo dok mrkva malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo češnjak i narezane lignje, te ih pržimo na srednje jakoj vatri tri, četiri minute. Potom dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije masnoću od prženja.
  4. Nakon minutu, dvije u lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da riža upije tekućinu. Zatim nastavimo kuhati rižu podlijevajući juhom i stalno miješajući kuhačom do željene tvrdoće.
  5. Nakon 15-ak minuta dodamo repove kozica, dagnje, narezanu stabljiku celera te podlijevajući juhom i stalno miješajući, rižoto kuhamo još pet minuta.
  6. Rižoto maknemo s vatre, začinimo solju i paprom, dodamo peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji nekoliko minuta.
  7. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.76
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: