Rižoto s rukolom i dimljenom oradom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s rukolom i dimljenom oradom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s rukolom i dimljenom oradom.

Orada je vrlo cijenjena u gastronomiji jer joj je meso među najukusnijim od svih vrsta bijele ribe. Ovaj put smo koristili filete dimljene orade, koji su našem rižotu dali prekrasnu aromu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ribljim filetima skinemo kožu i natrgamo ih na komadiće, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 2-3 minute na laganoj vatri.
  3. Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće.
  4. Nakon 1-2 minute prženja ulijemo bijelo vino i čim riža upije dio tekućine, rižoto kuhamo stalno miješajući i podlijevajući juhom, 15-ak minuta.
  5. Potom u rižoto natrgamo polovicu fileta ribe, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo vrhnje za kuhanje, nježno izmiješamo sastojke, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 1-2 minute.
  6. Na tanjure rasporedimo rukolu, preko nje stavimo rižoto, posipamo preostalim komadima ribe, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: