Rižoto sa šampinjonima

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto sa šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto sa šampinjonima.

Za ovo jelo ne trebate krenuti u šumu, u lov na gljive, riskirajući da se izgubite ili da vas napadne medvjed, bigfoot ili možda slon. Dovoljno je da otvorite konzervu gljiva, kutiju riže i čarolija počinje.

Rižoto sa šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto sa šampinjonima. - šampinjoni (iz konzerve), riža, bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), mažuran (sušeni), povrtni temeljac, peršin (sjeckani), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U zagrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i miješajući pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo rižu, i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo bijelo vino, dodamo mažuran, a kada riža počne upijati tekućinu, postupno ulijevamo povrtnu juhu i stalno miješajuću kuhamo do željene tvrdoće. ; Nakon 10-ak minuta dodamo šampinjone i miješajući kuhamo još toliko. ; Zatim dodamo maslac i sjeckani peršin, dobro promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 5-6 minuta. ; Rižoto sa šampinjonima stavimo na tanjur, začinimo paprom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zagrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i miješajući pržimo dok luk malo ne omekša.
  2. Zatim dodamo rižu, i kratko ju pržimo da upije dio masnoće.
  3. Potom ulijemo bijelo vino, dodamo mažuran, a kada riža počne upijati tekućinu, postupno ulijevamo povrtnu juhu i stalno miješajuću kuhamo do željene tvrdoće.
  4. Nakon 10-ak minuta dodamo šampinjone i miješajući kuhamo još toliko.
  5. Zatim dodamo maslac i sjeckani peršin, dobro promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 5-6 minuta.
  6. Rižoto sa šampinjonima stavimo na tanjur, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: