Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa

  • 200 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa.

Poznato englesko jelo i na našim trpezama! Vrlo jednostavna priprema ovog ukusnog jela, jedna je od mnogih odlika koje ga krase. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. S ramsteka skinemo kosti, žilice i kožicu.
  2. U zdjelicu sa senfom dodamo sol, papar i majčinu dušicu, ulijemo malo maslinovog ulja i promiješamo sastojke.
  3. Meso posolimo i premažemo mješavinom senfa i začina sa svih strana, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata.
  4. Zatim meso stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja i pečemo ga sa svih strana.
  5. Nakon 7-8 minuta pečenja meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 70 minuta (svakih 450 g mesa pečemo 20 minuta, plus još 20 minuta za ukupnu težinu).
  6. Za to vrijeme u lonac ulijemo balzamički ocat i crno vino, dodamo grančicu ružmarina, med, mljeveni đumbir, gnječeni češnjak, promiješamo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 50-ak minuta, a potom ga procijedimo u zdjelicu za umake te ostavimo da se ohladi.
  7. Pečeno meso izvadimo iz pećnice i dobro ga ohladimo.
  8. Potom na tanjure rasporedimo rukolu, prelijemo ju balzamičkim umakom, meso narežemo na tanke kriške i složimo ih preko rukole, posipamo kaparima, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: