Rolada od kelja s krvavicama

  • 70 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Rolada od kelja s krvavicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladu od kelja s krvavicama.

Ukoliko volite sarmu, vjerojatno ćete zavoliti i ovo jelo. Umjesto listova kiselog kupusa upotrijebimo listove kuhanog kelja, umjesto mjevenog mesa i riže, krvavice, a umjesto u lonac, sve zajedno stavimo u pećnicu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Glavicu kelja natrgamo na listove, očistimo ih, operemo i nožem uklonimo deblji dio, krvavice narežemo na kockice, jabuke ogulimo i narežemo ih na listiće, a luk na kolutove.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo listove kelja i kuhamo ih po prilici, tri minute. Zatim ih isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo.
  3. U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo kolutove luka i listiće jabuka, posolimo i pirjamo 3-4 minute.
  4. Zatim dodamo narezane krvavice, mažuran, promiješamo i tavu maknemo s vatre, da se sastojci malo ohlade.
  5. Listove kelja rasporedimo po radnoj plohi, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krvavica te savijemo i učvrstimo poput sarmica.
  6. Savijene rolade ili sarmice premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, a u zdjelu s umakom za pečenje dodamo med, ulijemo ocat, dobro promiješamo pjenjačom i mješavinu prelijemo preko rolada.
  7. Tako pripremljene rolade stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: