Roščići punjeni kestenom

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Roščići punjeni kestenom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti roščiće punjene kestenom.

U slučaju da Vam treba nešto slatko što ne zahtijeva dugu pripremu, na pravom ste mjestu. Korištenje gotovog prhkog tijesta uvelike olakšava posao, a i nadjev je gotov za tili čas. Tek što ste krenuli u kuhinju, već ove ljepotane vadite iz pećnice!

Roščići punjeni kestenom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti roščiće punjene kestenom. - prhko tijesto (svježeg), kesten pire, aroma vanilije, šećer u prahu, džem od šumskog voća, mlijeko, U zdjelu stavimo kesten pire, dodamo aromu vanilije, šećer u prahu i sve zajedno vilicom izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim dlanovima oblikujemo kuglice veličine oraha i kratko ih stavimo na stranu. ; Tijesto raširimo na radnu površinu i izrežemo na jednake trokute. ; Zatim na šire dijelove trokuta stavljamo po pola žličice džema od šumskog voća, na njega položimo po jednu kuglicu kesten pirea, te svaki savijemo u roščić. ; Roščiće složimo na, papirom za pečenje obložen lim za pečenje, premažemo ih mlijekom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Gotove roščiće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohlade, posipamo ih šećerom u prahu i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu stavimo kesten pire, dodamo aromu vanilije, šećer u prahu i sve zajedno vilicom izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  2. Zatim dlanovima oblikujemo kuglice veličine oraha i kratko ih stavimo na stranu.
  3. Tijesto raširimo na radnu površinu i izrežemo na jednake trokute.
  4. Zatim na šire dijelove trokuta stavljamo po pola žličice džema od šumskog voća, na njega položimo po jednu kuglicu kesten pirea, te svaki savijemo u roščić.
  5. Roščiće složimo na, papirom za pečenje obložen lim za pečenje, premažemo ih mlijekom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
  6. Gotove roščiće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohlade, posipamo ih šećerom u prahu i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: