Rosti s kruškom, matovilcem i plemenitim plavim sirom

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Rosti s kruškom, matovilcem i plemenitim plavim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rosti s kruškom, matovilcem i plemenitim plavim sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kuhani krumpir ogulimo i naribamo. U zdjelu s krumpirom dodamo muškatnog oraščića, posolimo i izmiješamo sastojke. U zagrijanu malu tavu ulijemo malo ulja i pod dno tave od naribanog krumpira oblikujemo rosti da se peče.
  2. Kruške narežemo na kriške, dodamo u veliku vruću tavu zajedno sa šećerom. Kruške okrećemo kako bi se lijepo karamelizirane na laganoj vatri. Kad kruške omekšaju ulijemo povrtnu juhu, dodamo sjeckane orahe i med. Sve zajedno začinim svježe mljevenim paprom. Kad je isparila sva juha u tavu dodamo nekoliko kockica maslaca. U čistu visoku zdjelu napravimo dressing tako da dodamo maslinovo ulje, balzamički ocat, sol, papar i izradimo pjenjačom. U dressing stavimo matovilac i nježno izmiješamo sastojke.
  3. Na tanjur stavimo rosti od krumpira, potom slažemo kruške okupane u maslacu, pored krušaka dodamo prutić sira s plemenitom plavom plijesni i mali matovilca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: