Rumtopf

  • 45 min
  • 10 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Rumtopf
Saznajte kako pripremiti rumtopf u našem video receptu.

Rumtopf je klasičan njemački recept za slatku zimnicu koja se u stvari priprema tijekom cijele godine - kako koje voće sazrije, između lipnja i listopada, može se dodavati u staklenku. No u ovoj verziji recepta sve smo pripremili u samo jednom navratu, jer u današnje vrijeme različito voće je moguće kupiti i van sezone.

Rumtopf - Saznajte kako pripremiti rumtopf u našem video receptu. - mandarine, jagode, smokve, šećer, rum, Jagode i smokve očistimo, operemo, prepolovimo i jedne do drugih stavimo u široku plitku zdjelu. ; Zatim voće posipamo šećerom, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 3-4 sata. ; Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta. Za to vrijeme mandarine ogulimo, odvojimo kriške i odstranimo bijeli dio. ; Na dno pasterizirane staklenke položimo kriške mandarina, prelijemo rumom, pa na njih složimo smokve, tako da su prerezanom stranom okrenute prema stjenkama staklenke. ; Postupak ponovimo s prepolovljenim jagodama i ulijemo rum 1-2 cm od ruba. ; Staklenku zatvorimo i pričekamo, najmanje 30 dana, prije posluživanja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jagode i smokve očistimo, operemo, prepolovimo i jedne do drugih stavimo u široku plitku zdjelu.
  2. Zatim voće posipamo šećerom, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji 3-4 sata.
  3. Opranu i osušenu staklenku pasteriziramo u zagrijanoj pećnici, na 80°C, 30 minuta. Za to vrijeme mandarine ogulimo, odvojimo kriške i odstranimo bijeli dio.
  4. Na dno pasterizirane staklenke položimo kriške mandarina, prelijemo rumom, pa na njih složimo smokve, tako da su prerezanom stranom okrenute prema stjenkama staklenke.
  5. Postupak ponovimo s prepolovljenim jagodama i ulijemo rum 1-2 cm od ruba.
  6. Staklenku zatvorimo i pričekamo, najmanje 30 dana, prije posluživanja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: