Rustikalna torta s jabukama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Rustikalna torta s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rustikalnu tortu s jabukama.

Zanima vas što se krije iza ovog imena? Naš je prijedlog da pogledate video, jer ćete tako naučiti kako se radi ukusan i jednostavan kolač, kojem poseban okus daju zapečene jabuke.

Rustikalna torta s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rustikalnu tortu s jabukama. - margarin, šećer, limun, jaje, glatko brašno, mlijeko, prašak za pecivo, jabuke, maslinovo ulje, sol, U zdjelu s omekšalim margarinom dodamo šećer, naribanu koricu limuna, malo maslinovog ulja i sve zajedno izradimo u jednoličnu kremu. Zatim u smjesu dodamo prstohvat soli, jaja i miješamo dalje. ; Potom u smjesu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, promiješamo, ulijemo mlijeko i sastojke dobro izmiješamo. ; Vatrostalnu posudu premažemo margarinom, dno posipamo brašnom, u nju premjestimo pripremljenu smjesu i poravnamo je.; Jabuke ogulimo, prepolovimo i očistimo od koštica. Svaku polovicu premažemo limunovim sokom da ne potamni, vanjsku stranu nekoliko puta blago zarežemo, slažemo ih na pripremljeno tijesto i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta. ; Gotovu tortu ostavimo da se malo ohladi, po želji premažemo rastopljenim džemom od marelica i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s omekšalim margarinom dodamo šećer, naribanu koricu limuna, malo maslinovog ulja i sve zajedno izradimo u jednoličnu kremu. Zatim u smjesu dodamo prstohvat soli, jaja i miješamo dalje.
  2. Potom u smjesu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, promiješamo, ulijemo mlijeko i sastojke dobro izmiješamo.
  3. Vatrostalnu posudu premažemo margarinom, dno posipamo brašnom, u nju premjestimo pripremljenu smjesu i poravnamo je.
  4. Jabuke ogulimo, prepolovimo i očistimo od koštica. Svaku polovicu premažemo limunovim sokom da ne potamni, vanjsku stranu nekoliko puta blago zarežemo, slažemo ih na pripremljeno tijesto i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  5. Gotovu tortu ostavimo da se malo ohladi, po želji premažemo rastopljenim džemom od marelica i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: