Sacher torta za Valentinovo

  • 150 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Sacher torta za Valentinovo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Sacher tortu za Valentinovo.

Za Valentinovo se voljenim daju razni romantični pokloni, cvijeće i sl. Ali ukoliko svojoj ljubavi poklonite ovu moćnu i prefinu tortu, budite uvjereni da neće biti razočarana.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jaja razbijemo, a žumanjke i bjelanjke odvojimo u posebne zdjele, 200 g čokolade rastopimo u mikrovalnoj pećnici ili na pari, a maslac omekšamo.
  2. U zdjelu sa šećerom u prahu dodamo 200 g omekšalog maslaca i dobro izmiješamo pjenjačom, te nastavimo miješati ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu kremu. Zatim, miješajući ručnim mikserom, postupno dodajemo žumanjke i rastopljenu čokoladu.
  3. Kada smo dobili jednoličnu kremu, postupno dodajemo brašno i miksamo dalje na najmanjoj brzini. Gotovu smjesu stavimo na stranu, a od bjelanjaka i 160 g šećera istučemo čvrsti snijeg.
  4. Kalup za torte premažemo maslacem, posipamo brašnom, a višak brašna otresemo.
  5. U zdjelu sa smjesom od jaja i čokolade dodamo trećinu čvrstog snijega i dobro promiješamo. Potom dodamo preostali snijeg, te ga nježno umiješamo da dobijemo rahlu smjesu. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60 minuta.
  6. Neposredno prije kraja pečenja u lončić sa 170 ml vrele vode dodamo preostali šećer i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo komadiće preostale čokolade, ugasimo vatru i miješajući pričekamo da se i ona rastopi. Dobivenu glazuru ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.
  7. Gotov biskvit izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, gornjom stranom iskrenemo ga na rešetku, prerežemo na pola, a donju stranu stavimo na stranu.
  8. Polovicu biskvita na rešetki premažemo marmeladom od marelica, prekrijemo drugom polovicom biskvita, tortu prelijemo glazurom od čokolade i šećera, ostavimo da se glazura stvrdne na sobnoj temperaturi, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.89
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: