Salata od crvenog graha i kvinoje

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Salata od crvenog graha i kvinoje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od crvenog graha i kvinoje.

Kvinoja je kultivirana u Andama, na području Perua, Čilea i Bolivije još prije 5000 godina, što ju čini jednom od najstarijih biljaka za prehranu, a ova smo je put zajedno s grahom, paprikom i lukom umiješali u finu i pikantnu salatu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lončić s vrelom juhom dodamo kvinoju, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a potom lončić maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 5 minuta.
  2. Za to vrijeme ljubičasti luk i papriku narežemo na kockice, mladi luk nasjeckamo, a limetin sok iscijedimo.
  3. Kvinoju rasporedimo po dnu široke posude i ostavimo da se hladi, a za to vrijeme u zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja, polovicu limetinog soka, sojin umak, vinski ocat, dodamo umak od ljutih papričica, začinimo solju i paprom te pjenjačom izradimo dressing.
  4. Zatim u zdjelu s dressingom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, narezanu papriku i ljubičasti luk, sjeckani mladi luk, ohlađenu kvinoju i nježno izmiješamo sastojke.
  5. Gotovu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo ju sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: