Salata od liganja s povrćem

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od liganja s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od liganja s povrćem.

Najveća poznata vrsta lignje je Humboldtova lignja, koja može narasti do dva metra, težiti 50-ak kilograma i može napasti čovjeka. Stoga je najbolje držati se domaćih liganja i savjeta za pripremu poput ovog. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Paprike operemo, prerežemo ih po duljini, očistimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 15-ak minuta, zatim ih premjestimo u zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da omekšaju, a potom ih ogulimo i narežemo na trakice.
  2. Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, lignje očistimo i narežemo ih na trakice, patlidžan narežemo na duguljaste kockice i stavimo ih u zdjelu, prelijemo sokom od limuna i s toliko vode da ih prekrije i ostavimo ih da odstoje 15-ak minuta kako bi otpustili gorčinu.
  3. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane lignje i pržimo ih na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
  4. Za to vrijeme narezani patlidžan ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru.
  5. Zatim lignje izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo narezani patlidžan i pečemo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i podlijevajući uljem.
  6. Nakon 10-ak minuta dodamo masline, šećer, listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre.
  7. Potom dodamo trakice pečene paprike, izmiješamo sastojke i pričekamo da se malo ohlade.
  8. Nakon 10-ak minuta povrće u tavi začinimo solju i paprom, dodamo lignje i rukolu, prelijemo balzamičkom kremom, nježno promiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: