Salata od pečenog povrća

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Salata od pečenog povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pečenog povrća.

Ljubičasto kao patlidžan i luk; crveno kao paprika i mini rajčica, crno kao masline i zeleno kao bosiljak. Znate li što je to sve zajedno? Ne? Radi se o laganoj i (iako bi Vas ime moglo zavarati) hladnoj salati...

Salata od pečenog povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pečenog povrća. - patlidžani, svježa crvena paprika, luk, limun, češnjak, mini rajčica, masline (crnih), bosiljak (sitnolisnog), maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega povrće (patlidžan, paprike i luk) operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice veličine 1,5 - 2 centimetra. ; Patlidžan stavimo u zdjelu, pokapamo sokom polovice limuna, posolimo, natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu. ; Nakon pola sata patlidžan ocijedimo, u zdjelu dodamo papriku i luk, sve zajedno prelijemo sa 100 ml maslinovog ulja i izmiješamo. ; Nauljeno povrće zatim premjestimo lim za pečenje, rasporedimo i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 25 minuta odnosno dok ne omekša. ; Pečeno povrće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo u hladnjak da se dobro ohladi. ; Za to vrijeme u visoku usku posudu ulijemo preostali sok od limuna, preostalo maslinovo ulje, narezane režnjeve češnjaka, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Zatim na ohlađeno pečeno povrće dodamo prepolovljene mini rajčice, iskoštene i narezane crne masline, prelijemo pripremljenim preljevom, nježno izmiješamo, posipamo sitnolisnim bosiljkom (ili sjeckanim bosiljkom) i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega povrće (patlidžan, paprike i luk) operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice veličine 1,5 - 2 centimetra.
  2. Patlidžan stavimo u zdjelu, pokapamo sokom polovice limuna, posolimo, natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu.
  3. Nakon pola sata patlidžan ocijedimo, u zdjelu dodamo papriku i luk, sve zajedno prelijemo sa 100 ml maslinovog ulja i izmiješamo.
  4. Nauljeno povrće zatim premjestimo lim za pečenje, rasporedimo i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 25 minuta odnosno dok ne omekša.
  5. Pečeno povrće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo u hladnjak da se dobro ohladi.
  6. Za to vrijeme u visoku usku posudu ulijemo preostali sok od limuna, preostalo maslinovo ulje, narezane režnjeve češnjaka, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
  7. Zatim na ohlađeno pečeno povrće dodamo prepolovljene mini rajčice, iskoštene i narezane crne masline, prelijemo pripremljenim preljevom, nježno izmiješamo, posipamo sitnolisnim bosiljkom (ili sjeckanim bosiljkom) i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: