Salata od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Salata od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira.

Pir je jedna od najstarijih poznatih vrsta žitarica i pripada u istu porodicu kao i pšenica, i zanimljiv je dodatak ovoj šarenoj i zdravoj salati. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pir namočimo u vodi preko noći, ocijedimo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi 60 minuta, paprike narežemo na trakice, šparogama odstranimo donji drvenasti dio i ostatak narežemo na kose komadiće, luk na trakice, peršin nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo.
  2. U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo trakice paprika i pržimo ih povremeno miješajući.
  3. Nakon 3-4 minute dodamo narezane šparoge, listiće majčine dušice, promiješamo i pirjamo 4-5 minuta.
  4. Zatim pirjano povrće premjestimo na stranu i ostavimo da se ohladi.
  5. U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom.
  6. Potom dodamo trakice luka, sjeckani peršin, ohlađeno povrće, kuhani pir te još jednom izmiješamo sastojke.
  7. Salatu rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ju svježim kravljim sirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: