Salata od tjestenine s dagnjama

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od tjestenine s dagnjama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od tjestenine s dagnjama.

Nema bolje sezone za laganu morsku prehranu nego što je ljeto! Tjestenina je zahvalna namirnica kojom možete prehraniti čitavu vojsku gladnih, a kad je iskombinirate s dagnjama, stvorit će se red pred kuhinskim vratima!

Salata od tjestenine s dagnjama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od tjestenine s dagnjama. - tjestenina ((školjkice)), dagnje (očišćenih), češnjak, sjeckana rajčica, šećer, bosiljak, bijelo vino, čili papričica (mljevene), svježa zelena paprika, maslinovo ulje, balzamički ocat, sol, kajenski papar, U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, šećer, sjeckani bosiljak, ulijemo bijelo vino, dodamo očišćene dagnje, začinimo solju i paprom, podlijemo sa 150 ml vode i kada zavrije, na laganoj vatri, kuhamo dok umak na pola ne reducira. ; Zatim reducirani umak kroz sito procijedimo u zdjelu, a dagnje premjestimo u zasebnu zdjelu i ostavimo da se ohlade. ; Za to vrijeme u zasebnom loncu, u dosta posoljene vrele vode, stavimo kuhati tjesteninu „al dente“. ; Gotovu tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi. ; U zdjelu s ohlađenim umakom, dodamo dvije žlice maslinovog ulja, žlicu balzamičkog octa, mljevenu čili papriku i sve zajedno izmiješamo pjenjačom. ; U zdjelu s ohlađenom tjesteninom dodamo dagnje, sjeckanu zelenu papriku, prelijemo pripremljenim preljevom, sve zajedno dobro izmiješamo i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac stavimo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu, šećer, sjeckani bosiljak, ulijemo bijelo vino, dodamo očišćene dagnje, začinimo solju i paprom, podlijemo sa 150 ml vode i kada zavrije, na laganoj vatri, kuhamo dok umak na pola ne reducira.
  2. Zatim reducirani umak kroz sito procijedimo u zdjelu, a dagnje premjestimo u zasebnu zdjelu i ostavimo da se ohlade.
  3. Za to vrijeme u zasebnom loncu, u dosta posoljene vrele vode, stavimo kuhati tjesteninu „al dente“.
  4. Gotovu tjesteninu ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i ostavimo da se ocijedi.
  5. U zdjelu s ohlađenim umakom, dodamo dvije žlice maslinovog ulja, žlicu balzamičkog octa, mljevenu čili papriku i sve zajedno izmiješamo pjenjačom.
  6. U zdjelu s ohlađenom tjesteninom dodamo dagnje, sjeckanu zelenu papriku, prelijemo pripremljenim preljevom, sve zajedno dobro izmiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: