Salata od tune s kaparama

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od tune s kaparama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od tune s kaparama.

Hitno Vam treba doza Mediterana a more nije nadohvat ruke? Dohvatite zato malo tune, jednu ciabattu, te pokoju kaparu i stvorite pravi okus Mediterana u vlastitom domu. Ako zatvorite oči, možda uspijete osluhnuti i šum mora...

Salata od tune s kaparama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od tune s kaparama. - tuna iz konzerve, ciabatta (pecivo (1-2 dana staro)), krastavac (svježi), rajčica, kapare, bosiljak (svježeg), maslinovo ulje, bijeli vinski ocat, sol i papar, U visoku usku posudu ulijemo bijeli vinski ocat, dodamo maslinovo ulje, malo posolimo, popaprimo i sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Cijelu ciabattu na kratko uronimo u hladnu vodu, obrišemo kuhinjskom krpom, narežemo na kriške i složimo po dnu zdjele za salatu. ; Prije svega povrće očistimo i operemo, zatim mini rajčice prerežemo na pola, a svježi krastavac narežemo na trokutiće debljine pola centimetra. ; Preko ciabatte stavimo mini rajčice i svježi krastavac, dodamo komadiće tune iz konzerve, posipamo grubo sjeckanim kaparama i izmiješamo sastojke. ; Zatim salatu prelijemo pripremljenim preljevom, po želji još malo začinimo solju i paprom, ukrasimo svježim listovima bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U visoku usku posudu ulijemo bijeli vinski ocat, dodamo maslinovo ulje, malo posolimo, popaprimo i sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
  2. Cijelu ciabattu na kratko uronimo u hladnu vodu, obrišemo kuhinjskom krpom, narežemo na kriške i složimo po dnu zdjele za salatu.
  3. Prije svega povrće očistimo i operemo, zatim mini rajčice prerežemo na pola, a svježi krastavac narežemo na trokutiće debljine pola centimetra.
  4. Preko ciabatte stavimo mini rajčice i svježi krastavac, dodamo komadiće tune iz konzerve, posipamo grubo sjeckanim kaparama i izmiješamo sastojke.
  5. Zatim salatu prelijemo pripremljenim preljevom, po želji još malo začinimo solju i paprom, ukrasimo svježim listovima bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: