Salata panzanella

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Salata panzanella
Saznajte kako pripremiti salatu panzanellu u našem video receptu.

Poznatu toskansku salatu panzanellu, koja može biti i glavno jelo, možete pripremiti vrlo brzo, a upute se nalaze u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk narežemo na trakice, masline na četvrtine, češnjak nasjeckamo, a mozzarellu i kruh narežemo na kockice.
  2. Kockice kruha premjestimo u zdjelu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo, promiješamo, rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 8-10 minuta.
  3. Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje i ocat, dodamo sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom i pjenjačom izradimo dresing.
  4. Pečene kockice kruha izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se hlade, a rajčice narežemo na četvrtine, izrežemo im sredinu i narežemo ih na kockice.
  5. Zatim u zdjelu za salatu stavimo trakice luka, prelijemo ih pripremljenim dresingom i dobro izmiješamo.
  6. Potom dodamo kockice rajčica, kruha i mozzarelle, narezane masline, listove bosiljka i salatu nježno promiješamo.
  7. Pripremljenu salatu rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: