Salata s piletinom i narančom

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Salata s piletinom i narančom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu s piletinom i narančom.

Ova salata od piletine, naranče i listova zelene salate, s pikantnim umakom, pravo je rješenje za sve one koji vole ukusnu i zdravu hranu.

Salata s piletinom i narančom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu s piletinom i narančom. - pileći file, naranča, limun, limeta, med, češnjak, tabasco, sezam, zelena salata, ulje, sol i papar, Jednu naranču ogulimo, očistimo od bijele kožice i narežemo na tanke kolutove. ; U zdjelu iscijedimo drugu naranču, limun, limetu, dodamo med, protisnuti češnjak, ljuti umak (tabasco), sol, papar i izmiješamo sastojke. ; Piletinu narežemo na trakice, stavimo u marinadu, izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo). ; Zatim meso ocijedimo i kratko ispržimo u vrućoj tavi na malo masnoće. ; Prženo meso odložimo na toplo mjesto, a u masnoću od pečenja ulijemo marinadu, dodamo sjemenke sezama, te kuhamo na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, dok umak ne zgusne. ; Za to vrijeme na tanjure posložimo listove zelene salate. ; Zatim u umak vratimo meso, promiješamo, te zajedno sa kolutovima naranče posložimo po salati.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jednu naranču ogulimo, očistimo od bijele kožice i narežemo na tanke kolutove.
  2. U zdjelu iscijedimo drugu naranču, limun, limetu, dodamo med, protisnuti češnjak, ljuti umak (tabasco), sol, papar i izmiješamo sastojke.
  3. Piletinu narežemo na trakice, stavimo u marinadu, izmiješamo, poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji najmanje jedan sat (tijekom mariniranja meso povremeno okrećemo).
  4. Zatim meso ocijedimo i kratko ispržimo u vrućoj tavi na malo masnoće.
  5. Prženo meso odložimo na toplo mjesto, a u masnoću od pečenja ulijemo marinadu, dodamo sjemenke sezama, te kuhamo na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, dok umak ne zgusne.
  6. Za to vrijeme na tanjure posložimo listove zelene salate.
  7. Zatim u umak vratimo meso, promiješamo, te zajedno sa kolutovima naranče posložimo po salati.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 18
Rating: 3.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: