Salsa Mexicana

  • 15 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Salsa Mexicana
U našem video receptu saznajte kako se priprema Salsa Mexicana.

Ako volite priređivati zabave za veći ili manji krug prijatelja, sigurno Vam je već palo na pamet da ih poslužite tortilla čipsom. To ćete hrskavo zadovoljstvo najbolje popratiti domaćom pikantnom salsom koja će svakim zalogajem papriti atmosferu!

Salsa Mexicana - U našem video receptu saznajte kako se priprema Salsa Mexicana. - rajčica, luk, ljuta papričica ( (jalapeno)), limeta, korijander (sjeckani), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Rajčice operemo, narežemo na četvrtine, te im odstranimo sav mekani dio. ; Zatim mesni dio zajedno sa kožicom narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. Ljubičasti luk nasjeckamo i dodamo rajčicama. ; Ljutu zelenu papričicu očistimo od peteljke i središnjeg mekanog dijela s košticama, narežemo na trakice i nasjeckamo, te dodamo u zdjelu s rajčicama i lukom (ruke nakon sjeckanja obavezno operemo). ; Sada u zdjelu s nasjeckanim namirnicama dodamo sjeckani korijander, ulijemo sok limete, dodamo 3 žlice maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, dobro izmiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice operemo, narežemo na četvrtine, te im odstranimo sav mekani dio.
  2. Zatim mesni dio zajedno sa kožicom narežemo na kockice i stavimo u zdjelu. Ljubičasti luk nasjeckamo i dodamo rajčicama.
  3. Ljutu zelenu papričicu očistimo od peteljke i središnjeg mekanog dijela s košticama, narežemo na trakice i nasjeckamo, te dodamo u zdjelu s rajčicama i lukom (ruke nakon sjeckanja obavezno operemo).
  4. Sada u zdjelu s nasjeckanim namirnicama dodamo sjeckani korijander, ulijemo sok limete, dodamo 3 žlice maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, dobro izmiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:15minuta

Najnovije zanimljivosti: