Saltimbocca

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Saltimbocca
Saznajte kako pripremiti saltimboccu u našem video receptu.

Saltimbocca je svjetski poznato jelo, a posebno je popularno u Švicarskoj, Italiji, Španjolskoj i Grčkoj. Na talijanskom Saltimbocca doslovno znači "skoči u usta", vjerojatno zato što su pojedini komadi savršeno oblikovani za velike slasne zalogaje. U ovom receptu upotrijebili smo teletinu, ali jednako fina Saltimbocca radi se i od piletine ili svinjetine.

Saltimbocca - Saznajte kako pripremiti saltimboccu u našem video receptu. - teletina (tankih odrezaka), maslac, kadulja (svježih listova), kuhana šunka, marsala (ili bijelog vina), bijeli papar, sol, U tavi ugrijemo maslac, dodamo svježe listove kadulje, i pržimo otprilike 1 minutu pa izvadimo na stranu. ; Na istom maslacu kratko pržimo ploške kuhane šunke otprilike 2 minute pa i njih izvadimo na stranu. ; Teleće odreske po potrebi nježno istučemo, dodamo u tavu na maslac i sa obije strane pržimo otprilike 2 minute. Po potrebi začinimo solju i paprom. ; Meso zatim prebacimo na tanjur za posluživanje, te svaki odrezak prekrijemo ploškom pečene šunke i listićem kadulje. Poklopljeno ostavimo na toplom mjestu. ; Preostali maslac u tavi podlijemo marsala-om i jednom žlicom vode, kratko promiješamo i prelijemo po mesu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi ugrijemo maslac, dodamo svježe listove kadulje, i pržimo otprilike 1 minutu pa izvadimo na stranu.
  2. Na istom maslacu kratko pržimo ploške kuhane šunke otprilike 2 minute pa i njih izvadimo na stranu.
  3. Teleće odreske po potrebi nježno istučemo, dodamo u tavu na maslac i sa obije strane pržimo otprilike 2 minute. Po potrebi začinimo solju i paprom.
  4. Meso zatim prebacimo na tanjur za posluživanje, te svaki odrezak prekrijemo ploškom pečene šunke i listićem kadulje. Poklopljeno ostavimo na toplom mjestu.
  5. Preostali maslac u tavi podlijemo marsala-om i jednom žlicom vode, kratko promiješamo i prelijemo po mesu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 17
Rating: 3.65
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: