Salzburške noklice

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Salzburške noklice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Salzburške noklice.

Iz Mozartovog rodnog grada ne dolazi samo lijepa glazba nego u ukusne slastice. Dok uživate u ovom remek djelu gastronomije pustite da vam svira „Čarobna frula“ i užitak će biti potpun.

Salzburške noklice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Salzburške noklice. - mlijeko, maslac, vanilin šećer, jaje, šećer, limun, glatko brašno, škrobno brašno, šećer u prahu, U vatrostalnu posudu ulijemo mlijeko, dodamo maslac, polovicu vanilin šećera i stavimo u pećnicu zagrijanu na 220°C, dok ne zavri. ; Za to vrijeme od 5 bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelicu sa žumanjcima dodamo preostali vanilin šećer, žlicu naribane limunove korice i izmiješamo sastojke. ; Smjesu od žumanjaka prelijemo preko snijega od bjelanjaka i nježno promiješamo da dobijemo jednoličnu smjesu. ; U zdjelicu sa škrobnim brašnom dodamo brašno, promiješamo i polagano umiješamo u smjesu od bjelanjaka i žumanjaka. ; Zatim velikom žlicom odvajamo dobivenu smjesu, stavljamo u vatrostalnu posudu s mlijekom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 8-10 minuta. ; Gotove noklice izvadimo iz pećnice, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U vatrostalnu posudu ulijemo mlijeko, dodamo maslac, polovicu vanilin šećera i stavimo u pećnicu zagrijanu na 220°C, dok ne zavri.
  2. Za to vrijeme od 5 bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg.
  3. U zdjelicu sa žumanjcima dodamo preostali vanilin šećer, žlicu naribane limunove korice i izmiješamo sastojke.
  4. Smjesu od žumanjaka prelijemo preko snijega od bjelanjaka i nježno promiješamo da dobijemo jednoličnu smjesu.
  5. U zdjelicu sa škrobnim brašnom dodamo brašno, promiješamo i polagano umiješamo u smjesu od bjelanjaka i žumanjaka.
  6. Zatim velikom žlicom odvajamo dobivenu smjesu, stavljamo u vatrostalnu posudu s mlijekom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 8-10 minuta.
  7. Gotove noklice izvadimo iz pećnice, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: