Šampinjoni s prosom, mozzarellom i rajčicom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Šampinjoni s prosom, mozzarellom i rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šampinjone s prosom, mozzarellom i rajčicom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljubičasti luk, svježu crvenu papriku i tikvicu operemo, očistimo i narežemo na kockice, a u ugrijanu tavu iznad vatre stavimo proso i na srednje jakoj vatri često miješajući pržimo dok ne počne dobivati boju.
  2. Nakon 3-4 minute kada je proso dobilo boju, u tavu ulijemo povrtnu juhu, tavu poklopimo i dalje kuhamo na laganoj vatri. Nakon 15-ak minuta proso je gotov, ugasimo vatru i poklopljeno ostavimo da odstoji još desetak minuta.
  3. Za to vrijeme u ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, na njega dodamo nasjeckano povrće, posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok malo ne omekša.
  4. Sada gljivama izvadimo stapku, a u vatrostalnu posudu u kojoj ćemo ih peći dodamo ulje, umak od rajčice koji malo rasporedimo po posudi, a zatim preko njega slažemo očišćene gljive.
  5. Kada je povrće omekšalo, u tavu s povrćem dodamo proso, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, ugasimo vatru i promiješamo sastojke.
  6. Mješavinu prosa i povrća sada slažemo preko gljiva i preko svake gljive dodamo nekoliko kriški tanko narezane mozzarelle.
  7. Ovako pripremljeno jelo stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva pod grill.
  8. Nakon 20-ak minuta gljive izvadimo iz pećnice i možemo ih poslužiti, a po želji pokapati s još malo maslinovog ulja i posipati svježe sjeckanim vlascem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: