Šaran iz pećnice s tjesteninom i gljivama

  • 70 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Šaran iz pećnice s tjesteninom i gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana iz pećnice s tjesteninom i gljivama.

Osim raznih slastica, odojka, francuske salate i ostalih prigodnih delicija, i šaran zaslužuje svoje mjesto u predstojećim danima (i noćima). A kako ga pripremiti, možete pogledati u priloženom filmiću.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šarana očistimo i s leđne strane zarežemo na odreske debljine dva centimetra, ali pazeći da ipak ostanu povezani na trbušnoj strani, te ga premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
  2. U zdjelicu ulijemo 200 ml ulja, dodamo mrvljeni korijander, mljevenu crvenu papriku, papar i sol, te pjenjačom izmiješamo sastojke.
  3. Dobivenom mješavinom prelijemo šarana i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.
  4. Nakon 30-ak minuta, u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  5. Za to vrijeme luk nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće.
  6. Zatim u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, posolimo i pržimo tri, četiri minute.
  7. Potom dodamo mješavinu gljiva i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari dio tekućine. Nakon tri, četri minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da i vino ispari.
  8. Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s gljivama, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još dvije, tri minute na laganoj vatri.
  9. Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, a tjesteninu premjestimo na pladanj za posluživanje.
  10. Zatim šarana narežemo na komade, složimo ih preko tjestenine i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: