Šareni makroni

  • 70 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Šareni makroni
Saznajte kako pripremiti šarene makrone u našem video receptu.

Francuzi su poznati gurmani koji uživaju u raznim delicijama, pa tako i u makronima, kolačićima sličnim keksima s nadjevom od marcipana. A ako mogu Francuzi, zašto ne bismo mogli i mi?

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu stavimo bjelanjke, dodamo šećer i mikserom istučamo čvrsti snijeg.
  2. Štapić vanilije razrežemo po duljini i sastružemo meku unutrašnjost, a marcipan naribamo.
  3. U posudu multipraktika stavimo šećer u prahu, dodamo bademe i sameljemo ih u jednoličnu smjesu. Zatim smjesu premjestimo u veću zdjelu, dodamo polovicu snijega od bjelanjaka i nježno izmiješamo.
  4. Potom dodamo preostali snijeg i izmiješamo u jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu rasporedimo u tri zasebne zdjelice, u svaku zdjelicu dodamo po jednu prehrambenu boju, žlicom dobro promiješamo, te svaku obojenu smjesu premjestimo u zasebnu vrećicu za istiskivanje.
  5. Zatim na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, istisnemo hrpice obojenih smjesa promjera dva centimetra. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 10-ak minuta.
  6. Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac i izradimo ga pjenjačom. Potom postupno dodajemo naribani marcipan i miješamo žlicom.
  7. Zatim dodamo unutrašnjost štapića vanilije, ulijemo aromu vanilije, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje.
  8. Pečene makrone izvadimo iz pećnice i pričekamo da se malo ohlade.
  9. Potom na donju stranu makrona istisnemo smjesu od marcipana, poklopimo drugim makronom i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: