Šareni zalogaji od lisnatog tijesta

  • 50 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Šareni zalogaji od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarene zalogaje od lisnatog tijesta.

Mileram je mliječni proizvod, sadrži 30% mliječne masti, a dobiva se obiranjem svježeg mlijeka i jako se dobro uklapa u ovaj recept s lisnatim tijestom, pestom genovese i mini rajčicama.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zeleni dio mladog luka narežemo na kose kolutiće, a lisnata tijesta izvaljamo na veličinu 20x28 centimetara.
  2. Iz oba tijesta okruglim oblikom izrežemo po tri kruga, izbodemo ih vilicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
  3. Zatim u zdjelicu s umakom pesto genovese dodamo mileram, sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke.
  4. Dobivenom mješavinom premažemo krugove od tijesta, na svaki krug rasporedimo po 7 mini rajčica i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
  5. Pečene zalogaje izvadimo iz pećnice, kriške pršuta narežemo na šire trakice i rasporedimo ih preko mini rajčica, posipamo narezanim zelenim dijelom mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: