Šareno gnijezdo od peciva

  • 100 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Šareno gnijezdo od peciva
Saznajte kako pripremiti šareno gnijezdo od peciva u našem video receptu.

Šunkice i salamice smo kupili, sirevi su već u hladnjaku, tu su i salate i razni namazi. Još samo kruh. Želimo ipak nešto nesvakodnevno? Šareno saće od peciva atraktivnija je varijanta kruha našeg svagdašnjeg.

Šareno gnijezdo od peciva - Saznajte kako pripremiti šareno gnijezdo od peciva u našem video receptu. - pšenične posije, raženo brašno, kvasac, bjelanjak, sol, voda (mlaka), mlijeko, ulje, šećer, mak, kim, sezam, sol (krupna), Na dasku za tijesto prosijemo brašno dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto.
; Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
; Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, premijesimo i podijelimo u dvije polovice. ; Stavimo da miruje na toplom mjestu još 30 minuta. ; Tijesto zatim vadimo ponovo na dasku i od njega oblikujemo 15 do 16 jednakih kuglica. ; Svaku posebno premazujemo samo sa jedne strane bjelanjkom i tu stranu umačemo na izmjenice u mak, kim, sezam i krupnu sol te slažemo jednu do druge u otprilike 10 cm visoku posudu za pečenje (rub posude potrebno je namazati masnoćom, a dobro ga je i posipati sa malo pšenične kaše. ; Ostavimo da se diže još 10 minuta. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 40 minuta na 200 stupnjeva.; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se pecivo ohladi. ; Poslužujemo hladno uz nareske, maslac ili margarin.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na dasku za tijesto prosijemo brašno dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto.
  2. Ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30-40 minuta.
  3. Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, premijesimo i podijelimo u dvije polovice.
  4. Stavimo da miruje na toplom mjestu još 30 minuta.
  5. Tijesto zatim vadimo ponovo na dasku i od njega oblikujemo 15 do 16 jednakih kuglica.
  6. Svaku posebno premazujemo samo sa jedne strane bjelanjkom i tu stranu umačemo na izmjenice u mak, kim, sezam i krupnu sol te slažemo jednu do druge u otprilike 10 cm visoku posudu za pečenje (rub posude potrebno je namazati masnoćom, a dobro ga je i posipati sa malo pšenične kaše.
  7. Ostavimo da se diže još 10 minuta.
  8. Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 40 minuta na 200 stupnjeva.
  9. Iz pećnice i posude za pečenje vadimo i stavljamo na rešetku da se pecivo ohladi.
  10. Poslužujemo hladno uz nareske, maslac ili margarin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: