Šarlota od jagoda

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Šarlota od jagoda
Saznajte kako pripremiti šarlotu od jagoda u našem video receptu.

Šarlota oduvijek glasi kao profinjen desert, a još kad se u njoj nađe i pokoja jednako tako profinjena jagoda, sve zajedno se pretvori u nešto što ćete noću sanjati... Jednostavno za pripremu, a više nego ukusno za Vaše nepce – što više možete poželjeti?

Šarlota od jagoda - Saznajte kako pripremiti šarlotu od jagoda u našem video receptu. - jagode, šećer, maraskino, naranča, vrhnje za šlag, puding (od vanilije), piškote, Jagode očistimo, operemo, prerežemo po pola, stavimo u zdjelu, posipamo šećerom, prelijemo s polovicom količine maraskina i ostavimo da odstoje 30-ak minuta. ; Za to vrijeme sok od naranče pomiješamo s drugom polovicom maraskina (ako su naranče kiselkaste po želji možemo dodati 1-2 žličice šećera), a u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje. ; U loncu pripremimo, odnosno, skuhamo nešto rjeđi puding od vanilije. ; Prikladnu pravokutnu posudu (visine, po prilici, 6-7 centimetara) obložimo piškotama i natopimo ih pripremljenim sokom od naranče. ; Zatim na njih stavimo jagode, prelijemo još toplim pudingom od vanilije i ostavimo da se malo ohladi. ; Potom sve zajedno prekrijemo tučenim vrhnjem i stavimo u hladnjak, na najmanje, 3-4 sata da se sastojci prožmu i povežu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jagode očistimo, operemo, prerežemo po pola, stavimo u zdjelu, posipamo šećerom, prelijemo s polovicom količine maraskina i ostavimo da odstoje 30-ak minuta.
  2. Za to vrijeme sok od naranče pomiješamo s drugom polovicom maraskina (ako su naranče kiselkaste po želji možemo dodati 1-2 žličice šećera), a u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje.
  3. U loncu pripremimo, odnosno, skuhamo nešto rjeđi puding od vanilije.
  4. Prikladnu pravokutnu posudu (visine, po prilici, 6-7 centimetara) obložimo piškotama i natopimo ih pripremljenim sokom od naranče.
  5. Zatim na njih stavimo jagode, prelijemo još toplim pudingom od vanilije i ostavimo da se malo ohladi.
  6. Potom sve zajedno prekrijemo tučenim vrhnjem i stavimo u hladnjak, na najmanje, 3-4 sata da se sastojci prožmu i povežu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 2.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: