Sarma

  • 200 min
  • 8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Sarma
Saznajte kako pripremiti sarmu u našem video receptu.

Postoji li netko tko nije čuo za sarmu? Ne! A postoji li netko tko ju ne zna pripremiti? Da! E, pa oni koji ne znaju kako pripremiti ovo ukusno jelo neka svakako pogledaju naš filmić!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Listove kiselog kupusa odvojimo od glavice i nožem stanjimo donji deblji dio, preostali kupus narežemo na rezance, luk očistimo i nasjeckamo, jaje umutimo, a rižu operemo i ocijedimo.
  2. U lonac, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
  3. U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo prženi luk i češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo umućeno jaje i rižu, te prvo kuhačom, a potom i rukom dobro izmiješamo sastojke.
  4. Zatim rukom uzmemo prikladnu količinu mesne smjese, stavimo ju na deblju, unutrašnju stranu lista kupusa, savijemo u sarmu, krajeve utisnemo prema unutra i postupak ponovimo s preostalim sastojcima.
  5. Po dnu lonca rasporedimo narezan kupus, preko njega složimo red sarmi, prekrijemo ih narezanim kupusom, zatim ponovo složimo red sarmi, pa sloj narezanog kupusa, preko svega stavimo sušeno i svježe meso, dodamo lovorov list, po želji ulijemo rasol, potom toliko vode da prekrije sastojke, upalimo vatru, a kad zavri poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, dva do dva i po sata, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: