Sarme od crvenog zelja

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Sarme od crvenog zelja
Saznajte kako pripremiti sarme od crvenog zelja u našem video receptu.

Nova Godina bez sarme? - to nikako nije dobra ideja. No ipak ste se zaželili i malo promjene? Probajte onda ovu, malo drugačiju sarmu. Spremljena od listova svježeg crvenog kupusa, te pečena u pećnici, dovoljno nalikuje na "običnu" sarmu s kiselim kupusom, ali pruža jedan potpuno novi gastronomski doživljaj.

Sarme od crvenog zelja - Saznajte kako pripremiti sarme od crvenog zelja u našem video receptu. - kupus (crvenog), svinjetina (mljevene), junetina (mljevene), ocat, klinčić, mast (svinjske), jaje, žemlja, mlijeko, slanina, luk, temeljac mesne juhe (ili temeljca povrtne juhe), brašno, crno vino, šećer, sol i papar, Listove crvenog kupusa kuhamo sa octom, klinčićem, soli, paprom i šećerom u 1 litri vode oko 5 minuta. Ocijedimo. ; Na svinjskoj masti popržimo luk i slaninu te pomiješamo sa mljevenim mesom, jajetom, razmočenom žemljom, soli i paprom. ; Smjesu umatamo u blanširane listove crvenog kupusa te takve položimo u posudu za pečenje. ; Podlijemo juhom te ih stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 150 C, 1 sat.
; Na kraju sarmice izvadimo iz posude i serviramo na tanjure. ; Na umak od pečenja umiješamo malo brašna prethodno pomiješanog sa malo crvenog vina i prokuhamo. ; Po potrebi još malo začinimo sa solju, paprom i malo šećera.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Listove crvenog kupusa kuhamo sa octom, klinčićem, soli, paprom i šećerom u 1 litri vode oko 5 minuta. Ocijedimo.
  2. Na svinjskoj masti popržimo luk i slaninu te pomiješamo sa mljevenim mesom, jajetom, razmočenom žemljom, soli i paprom.
  3. Smjesu umatamo u blanširane listove crvenog kupusa te takve položimo u posudu za pečenje.
  4. Podlijemo juhom te ih stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 150 C, 1 sat.
  5. Na kraju sarmice izvadimo iz posude i serviramo na tanjure.
  6. Na umak od pečenja umiješamo malo brašna prethodno pomiješanog sa malo crvenog vina i prokuhamo.
  7. Po potrebi još malo začinimo sa solju, paprom i malo šećera.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: