Savijača alla pizzaiola

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Savijača alla pizzaiola
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču alla pizzaiola.

Panceta je trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvaća soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje, a naziv dolazi od talijanske imenice „pancia“ što znači „trbuh“. Sada kod smo to naučili, naučimo kako pripremiti ovu ukusnu savijaču gledajući priloženi video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mozzarellu narežemo na kockice, mini rajčice prepolovimo, oprani i očišćeni patlidžan narežemo na ploške, stavimo ih u posudu s vodom i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju, a potom ih ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru.
  2. U tavu, na 4-5 žlica ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške patlidžana i pržimo ih okrećući i dolijevajući maslinovo ulje po potrebi.
  3. Nakon 10-ak minuta ploške patlidžana izvadimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a na ulje od prženja dodamo prepolovljene mini rajčice, posolimo ih i pirjamo na jakoj vatri 10-ak minuta, da ispari tekućina koju ispuste.
  4. Za to vrijeme uzmemo tri puta po dvije kore za savijače i složimo ih na radnoj površini, tako da se jedna s drugom preklapa s jednom trećinom, kako bi dobili dugačku savijaču.
  5. Zatim kore i spojeve premažemo mješavinom vode i ulja, posipamo krušnim mrvicama, uzdužno rasporedimo kriške pancete, posipamo kockicama mozzarelle, preko sira stavimo rajčice, posipamo sušenom majčinom dušicom i origanom, preko svega rasporedimo ploške patlidžana i tako nadjevene kore savijemo u savijaču.
  6. Potom savijaču premažemo mješavinom vode i ulja te ju savijemo u oblik puža.
  7. Tako pripremljenu savijaču premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, posipamo ju listićima badema i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.
  8. Pečenu savijaču narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: